La truffa degli aiuti UCEI a Gaza e Riccardo Pacifici

L’autosmascheramento di Riccardo Pacifici, presidente della Comunità ebraica romana, in merito all’inganno dei presunti "aiuti umanitari" a Gaza, fa un balzo oltre il Bosforo e compare tra i migliori  blog della Turchia.

La foto di Riccardo Pacifici assieme a Gianni Alemanno è stata apprezzata dai siti e blogger italiani, americani, francesi, cechi e galiziani, ma non è piaciuta né in Germania né in Turchia.

Anche qui sostituiamo quindi le immagini di Pacifici e Alemanno con due altre di analogo tenore e spessore.

riccardo-pacifici_gianni-alemanno

07 Ocak 2009

İlaç yardımı arkasındaki gizli tezgah!

Roma Yahudi Cemaatinin başkanı Riccardo Pacifici İtalya’dan Gazzeye için yardım kampanyası başlattı. Ancak yardım adı altındaki bu tezgahın altında bakın ne çıktı? İşte İtalyan Yahudi Cemaatının Roma’dan doğru tertiplediği Siyonist aldatmacanın perde arkası…

Roma Yahudi Cemaatinin başkanı Riccardo Pacifici İtalya’dan Gazzeye için yardım kampanyası başlattı. Ancak yardım adı altındaki bu tezgahın altında bakın ne çıktı…

İyibilgi olarak, İsrail’in Filistin üzerindeki kirli oyunlarını açıklamaya yönelik haberler sunmaya devam ediyoruz.

İşte bunlardan bir tanesi: İtalyan Yahudi Cemaatının Roma’dan doğru tertiplediği Siyonist aldatmacanın perde arkası:

Roma Yahudi Cemaatinin başkanı Riccardo Pacifici, İtalyan Yahudi Cemaatleri Birliği (UCEI)’nin Gazze kurbanları için 300,000 Euroluk bir ilaç yardım bağışında bulunacağını duyurdu. Bunun 200,000 Euroluk bölümünün Gazze çocukları ve halkı için, 100,000 Euroluk bölümünün de İsrailli çocuklar ve siviller için olduğuna işaret etmişti.

İtalyan Dışişleri Bakanı Massimo D`alema, bu cömert! tavır karşısında büyük hayranlık duyduğunu ifade etti.

Ancak İtalyan sağcılarından, İsrail asıllı Shimon Fargion Filistin’e yapılması açıklanan bu yardımı protesto etti.

İSRAİL’İN TEZGAHI

Riccardo Pacifici Fargion’a halka yarı açık bir mail listesinde cevap verdi. Cevapta ilk olarak “Gazze savaşında İsrail’e verdiği tam desteği” ifade etti ve sonra da “ bu insanlık jestinin!” sebebini detaylarıyla şu anda açıklayamayacağı bir manevranın parçası olarak, bizzat İsrailli üst düzey yetkililerle kararlaştırıldığını belirtti.

Pacifici, İtalyan Yahudi Cemaatinin tepki çekmemek için hareket etmeye devam etmesiyle alakalı İsrail büyükelçisiyle mutabakat halinde olduklarını belirtiyor.

"İSRAİL’E DESTEK AYAĞI"

Pacifici verdiği cevapta, “ Seni temin ederim, Filistin’e ve İsrail çocuklarına ilaç gönderme kararı tamamen medya amaçlı alındı ve asıl Pazartesi günü başlatacağımız büyük medya mücadelesinin İsrail’e destek ayağı. 10 Ocak’ta bu “mega-olay” , İsrail büyükelçisiyle bizzat birlikte seçilen 1500 basın mensubuyla başlatılacak ve o gün İsrail’in savaş gerekçeleri ve haklılıkları anlatılacak!

"BİR EURO" BİLE HARCAMADIK

Pacifici, Roma Yahudi Cemaatinin bu ilaç kampanyasıyla alakalı “bir euro” bile harcamadığını ve bunların bir “ uluslar arası Yahudi organizasyonu” tarafından temin edildiğini ve “İsrail Hükümetinin onayının olmadığı müddetçe, bir tek ilacın bile Gazze’ye girmeme garantisini” de hatırlatıyor.

Questa voce è stata pubblicata in Israele Palestina Canaan e contrassegnata con , , , , , , , , , , , . Contrassegna il permalink.

5 risposte a La truffa degli aiuti UCEI a Gaza e Riccardo Pacifici

  1. utente anonimo scrive:

    Martinez, sei coraggioso a sputtanare Pacifici in tutto il mondo. Il tizio è l’esatto opposto del suo cognome e scommetto quello che vuoi che ti verrà a cercare di persona. E non da solo, visto che non è nuovo a spedizioni punitive

  2. elio_c scrive:

    Non capisco però l’insulto a due comici onesti (o c’è qualcosa su di loro che non so?).

  3. kelebek scrive:

    Per n. 1

    Beh, veramente mi sembra che a sputtanarlo sia stato più che altro lui stesso…

    Miguel Martinez

  4. utente anonimo scrive:

    beh, lui non ha reso pubbliche le sue mail e non le ha tradotte in 10 lingue. In ogni caso il vecchio consiglio di Teddy Roosevelt vale sempre…

  5. kelebek scrive:

    Per n. 4

    Non sono così geniale da aver tradotto il testo in dieci lingue.

    Semplicemente, ogni tanto vado in rete e cerco “Riccardo Pacifici” fargion” e posto i risultati della ricerca.

    Tra l’altro, non so nemmeno cosa sia la maggior parte dei blog da cui copio i testi.

    Il merito è di Palestine Think Tank, che ha ospitato una traduzione in inglese del breve trafiletto che avevo scritto.

    Miguel Martinez

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *